Kosár

A kosarad üres

Itt van, milyen gyakran érdemes VALÓJÁBAN megmosnod a hajad

A hajmosás gyakoriságának kérdése szinte örök téma a nők körében. Valóban igaz, hogy ha hozzászoktatod a ritkább mosáshoz, kevésbé zsírosodik majd? Vagy ezzel csak többet ártasz, mint használsz és a legjobb, ha szinte naponta megmosod? A TheSilkyWay csapatának szakértői most elárulják az igazságot: milyen gyakran érdemes valójában hajatmosni?


Először is a válaszunk (sajnos) az, hogy nincs mindenkire egyformán érvényes szabály arra, hogy milyen gyakran szükséged megejteni a műveletet, és mint annyi minden más, a megfelelő hajmosási rutin kulcsa is a hajtípusodban keresendő.


Hogyan állapítsd meg a hajtípusodat?

Ahhoz, hogy megtudd, milyen gyakran kell hajat mosnod, meg kell értened a hajtípusodat - gondolj erre úgy, mint a bőrtípusod meghatározására, mielőtt arcápolási termékeket választasz. A hajporozitásról már korábban beszéltünk Nektek ITT, ami viszont még talán ennél is alapvetőbb, az annak megállapítása, hogy mennyire vastag szálú a hajad.


Szerencsére, erre is létezik egy mindössze egy perces teszt!


A hajszál teszt

Fogj egy szál hajat az ujjaid közé és finoman simítsd meg az ujjbegyeiddel.


Ha egyáltalán nem érzed, akkor vékony szálú;

Ha érzed, hogy ott van, akkor közepes/normál;

Ha pedig vastagnak vagy durvának érzed; akkor vastag szálú hajad van.


Fontos, hogy a hajszálakat egyesével vizsgáljuk, hiszen lehet, hogy sok, nagy tömegű hajad van, mégis vékony szálakból áll (vagy épp fordítva).


Ha megtudtad, milyen típusba tartozik a hajad, akkor már el is tudod dönteni, milyen gyakorisággal érdemes beiktatnod a hajmosást.

Tippek vékony szálú hajra

Nem tudjuk, hogy ez jó vagy rossz hír, de a vékony szálú hajat bizony érdemes naponta, de legalábbis két naponta megmosni. Ugyanis az ilyen típusú hajnak több olajmirigye van a fejbőrön, ennek köszönhetően hamarabb gyülemlik fel rajta a zsír is.


Sokan tartanak attól, hogy a gyakori hajmosás kiszárítja a hajat, ez azonban szerencsére nincs így: ha megfelelő minőségű sampont használsz és kondicionálóval is lezárod hajmosások után a hajad szerkezetét, akkor nincs mitől tartanod. A haj tisztán tartása az egészséges hajszerkezet és fejbőr egyik alapja.


Hogy mivel érdemes mégis vigyázni? A gyakori, magas fokon történő hajformázás tényleg kiszáríthatja a hajat, így amikor van lehetőséged, érdemes hagynod még azt is, hogy a hajad a levegőn száradjon meg.

Tippek normál hajra

Ha a hajad nem extrán vékony, akkor valószínűleg egy kicsit több időt is kibírsz, mielőtt samponért nyúlnál - de azért nem érdemes így sem túl sokáig húzni.


Gondolj bele, hogy arcmosás nélkül sem lennél el napokig: a hajad ugyanezeken a helyeken jár Veled, így - különösen, ha városban élsz - érdemes ebben az esetben is 1-3 naponta megmosni.

Tippek vastag szálú hajra

A vastag szálú, a durva és az afro hajtípusok jóval nehezebben zsírosodnak és az esetükben valóban igaz, hogy túl-mosás esetén hajlamosak a kiszáradásra.


Ha vastag szálú a hajad, akkor is érdemes heti 1-2 alkalommal megmosnod, már csak azért is, mert ha esetleg szárazsamponnal kompenzálnád és tömítenéd el a hajhagymáidat, azzal sokkal többet ártanál a hajadnak.


Az afro (3a-4c) hajat pedig életmódtól függően érdemes nagyjából két hetente egyszer megmosni, hogy elkerüld a kiszáradást.


Természetesen a fenti rutinok csak irányadók, általánosságban elmondható, hogyha zsíros fejbőrt, viszketést, nehéz érzést tapasztalsz, akkor biztosan eljött a hajmosás ideje.


Ha pedig eljön, akkor válassz hozzá egy kíméletes, szulfátmentes sampont, és ne feledkezz meg a kondicionáló, néhány hetente pedig a hajmaszk használatáról sem. A TheSilkyWay Hajregeneráló csomagjában mindent megtalálsz ahhoz, amire a hatékony, mégis gyengéd hajmosáshoz csak szükséged lehet, ráadásul a könnyű használat és a finom illat még arról is gondoskodnak, hogy alig várd a következő alkalmat!

SZEREZD BE A LEGKERESETTEBB TERMÉKEINK

Szerezd Be A 

legkeresettebb Termékeink