Kosár

A kosarad üres

5 egyértelmű jel, ami elárulja, hogy a hajadnak S.O.S. fehérje terápiára van szüksége!

Amikor a hajunkról panaszkodunk, sokan használjuk a száraz, töredezett, fénytelen jelzőket, talán még tévesen arra is következtetünk, hogy csak egy hidratáló kezelésre van szükségünk - a fehérjehiány kifejezés azonban kifejezetten ritkán merül fel az ilyen beszélgetések során. Pedig nem is gondolnád, mennyi haj-bajnak áll éppen ez a hátterében.

A fehérje és a haj

Csak úgy, mint a testednek, a hajadnak is szüksége van a fehérjére ahhoz, hogy egészséges maradjon. A hajszálakat aminosavak láncai és a keratin nevű protein építik fel - ezutóbbira gondolj úgy, mint a haj építőkockájára. A túl sok hőkezelés, festés és akár a nem megfelelő életmód, fehérjében és egészséges zsírokban szegény táplálkozás hatására a keratin kikopik a hajadból, károsodáshoz vezetve. Most eláruljuk, hogy mi az az 5 jel, amiből egyértelműen kiderül, hogy a hajadnak protein terápiára van szüksége!

1. A hajad elveszítette rugalmasságát

Azt, hogy mennyire rugalmas a hajad, könnyen megállapíthatod, ha megfogsz egy (még a fejeden lévő) hajszálat, benedvesíted, majd megpróbálod óvatosan megfeszíteni. Ha a haj visszaugrik az eredeti hosszára, akkor egészséges; ha azonban nem ugrik vissza, élettelennek tűnik, vagy akár le is törik, akkor egyértelműen fehérje boostra van szüksége, ami a rugalmasságot is visszaállítja.


2. Nemrégiben festetted, vagy feste(t)ni készülöd

Tudtad, hogy a hajfestékek alapjaiban változtatják meg a haj szerkezetét? A festék megemeli a haj belsejét védelmező kutikulákat, ha pedig sokszor teszed ki neki, akkor szinte biztos, hogy súlyos károkat okoz majd benne. Ha már a hajfestés előtt elkezded proteinnel kezelni a hajad, biztosíthatod, hogy egy ilyen erős kémiai folyamatot is túléljenek a tincseid.


(Kép: Pinterest/stylesview.com)


3. Láthatóan töredezik és hullik

A hajhullást számos belső tényező - hormonális változások, stressz, vitaminhiány, gyógyszerek és sok más - okozhatja, de ha azt látod, hogy a hajadnál gyanúsan rövidebb szálakat vesztesz nem a hajtőből, akkor ezért a hajkárosodás a felelős. Ha pedig a hajvégeid láthatóan szétnyíltak, megtörtek, akkor egyértelmű, hogy fehérjére van szükséged, hogy ezt helyreállítsd és megelőzd a további károkat.


4. Ragacsos, gumis érzetű

Érzésre a rágógumihoz hasonlít a hajad vagy csak szimplán sosem érzed kellően tisztának, kellemes tapintásúnak? Akkor előfordulhat, hogy túlhidratáltad vagy túl sok káros külső hatásnak tetted ki - a folyamat visszafordítható, de magától nem fog változni.


(Kép: Pinterest/Bando.com)


5. Magas porozitású hajad van

A hajporozitás ismeretének fontosságáról és arról, hogy hogyan tesztelheted le a saját hajad, már írtunk korábban ITT. Ha gyakran szálkásnak érzed és könnyen csomósodik, akkor nagy eséllyel még teszt nélkül is biztos lehetsz abban, hogy magas porozitással van dolgod.


Ha mikroszkóppal néznéd meg porózus hajszálakat, láthatnád, hogy tele vannak lyukakkal és szakadásokkal, melyek megengedik, hogy a haj túlzottan sok nedvességet vegyen fel. A protein segít “begyógyítani” ezeket a lyukakat, biztosabb alapot teremtve az egészséges hajnak.


Ha a felsoroltak nagy részét igaznak érzed a hajadra nézve, akkor biztosak vagyunk abban, hogy a TheSilkyWay Hajregeneráló termékcsaládja Neked is segíteni fog, hiszen egy egyedi keratin mátrixot és selyem fehérjét is tartalmaz a sérült haj intenzív helyreállításának érdekében.

SZEREZD BE A LEGKERESETTEBB TERMÉKEINK

Szerezd Be A 

legkeresettebb Termékeink