Kosár

A kosarad üres

„Soha többé nem szőkítem a hajam” – mire figyelj, hogy a hajvilágosítás ne rémálommal végződjön?

Szőkítésen gondolkozol? Fontolgatod már egy ideje, milyen stílust és outfitet viselhetnél szőke hajjal? Akkor bizonyára azt is szeretnéd, hogy a hajvilágosítás valóban a kívánt eredménnyel járjon, és ne sírógörcs legyen belőle.

Ezt a cikket és vele együtt a TheSilkyWay mesterfodrászának javaslatait mindenképp olvasd el, mielőtt nekilátsz a szőkítésnek. 

Hogyan válhat a hajszőkítés valóságos rémálommá?

Sokan elfelejtik, hogy a hajvilágosítás komplex kémiai műveletek sorozata. Tapasztalatot, hozzáértést, odafigyelést igényel, máskülönben esztétikátlan eredménnyel járhat. De hadd fogalmazza ezt meg pontosabban mesterfodrászunk:

„A szőkítés hatására oxidáció történik a fejbőrön. Egy nehezen leírható speciális kémia reakció, amitől a pigmentek összezsugorodnak. Az oxidáció hőhatással jár, miközben vizet von el a hajszerkezettől. A hajszálak tehát veszítenek a színükből, így történik meg maga a szőkítés.”

Mindez leírva szép és jó, mégis mitől lehet, hogy végül nem azt a végeredményt látod viszont a tükörben, amit előre elképzeltél?

„Nem mindegy, hogy a szőkítés milyen készítmény alkalmazásával, milyen módszerrel, és milyen időzítéssel történik. A problémákat jellemzően ezen faktorok külön-külön, vagy együttesen okozzák.”

Értelmetlen hibák, amiket kilométerekről kerülj el

Szerintünk nincs szebb a világon egy egészséges, ápolt, természetesen fénylő hajkoronánál. Ezért sajdul bele a szívünk az olyan égbekiáltó hibákba, amikor

 • a hajfesték csomagolásán látható fotó alapján választasz színt.

 • azt hiszed, ugyanaz a festék nálad is tökéletesen működik majd, ami a barátnődnek bevált.

 • otthoni praktikákkal hazardírozol.

 • kétes minőségű, olcsó készítményt használsz, amit ráadásul rosszul is viszel fel.

 • nincs türelmed várni és túl korán mosod le a festéket.

De nemcsak mi látjuk így. Mesterfodrászunk véleménye egybecseng a miénkkel:

„Nem önös érdekből szoktuk javasolni, hogy szőkítés előtt érdemes hozzáértő fodrásszal egyeztetni. Szükség van egy megbízható szakemberre, aki legalább tanácsot tud adni az előkészületekről, a javasolt módszerről és árnyalatról, valamint az utólagos ápolás gyakorlatáról."

Mire figyelj, hogy a szőkítés végén örülj annak, amit a tükörben látsz?

Tudjuk milyen az, amikor erőteljesen vágysz valamire. Szőkítésnél viszont a türelem tetszetősen szép szőke hajszínt terem:

„Ha valakinek alapból sötétebb a hajszíne, akkor nem feltétlenül tanácsos egyből a platina szőke árnyalatot megcélozni. Ez ugyanis csak a haj komolyabb roncsolódásával érhető el. Kíméletesebb megoldás folyamatként megközelíteni a dolgot. Vagyis először egy kicsit sötétebb tónust választani, és aztán lépésről lépésre haladni akár a teljesen világos hajszín felé.”

Ha rutinos olvasónk vagy, akkor azt is tudod már, hogy a fejbőröd állapota szorosan összefügg a hajad egészségével és kinézetével: 

„Mielőtt elindulna a hajvilágosítás, a fejbőr állapotára is érdemes vetni néhány pillantást. A rajta megtalálható esetleges sebek és egyéb bőrproblémák ugyanis irritációt válthatnak ki. Szintén kulcsfontosságú, hogy a hajszőkítés napján már ne történjen hajmosás.

Azért, hogy a festés során a fejbőrre kerülő szerek semmiképp ne lépjenek erős reakcióba a mosással a hajra kerülő olajokkal. Ezért célszerű mosás után 2-3 nappal időzíteni a szőkítést.”

Mi a közös a szőkítésben és egy félmaraton teljesítésében?

Az, hogy mindkettő megterhelést jelent a szervezetednek.

Edzés után az izmaidnak, szőkítést követően a hajszálaidnak kell a regenerálódás és gondoskodás.

Az a nem mindegy, hogy a hajápolást

 • milyen rutin szerint;

 • milyen gyakorisággal;

 • milyen készítmény segítségével végzed.

Egy 33 éves női vezető meglepően őszinte vallomása a hajproblémákról

Noémi néhány héttel írt nekünk, hogy a háláját fejezte ki a TheSilkyWay Hajregeneráló Maszk jótékony hatása miatt. Az email váltást telefonhívás követte, mígnem úgy határozott, hogy cikk formájában szeretné megosztani mindazt, amin keresztül ment.

Ha tanácstalan vagy a hajhullás vagy egyéb hajproblémák miatt, ha úgy érzed nincs kiút az önbizalmad pedig a padlón, ez a cikk segíthet megoldást találni.

Át is adjuk neki a szót, következzen egy 33 éves női vezető meglepően őszinte vallomása a hajproblémákról:

Sosem gondoltam, hogy a hajam ilyen sok fejfájást okoz majd

Bár a hajszálaim mindig is hajlamosak voltak a töredezettségre, ezzel gond nélkül együtt tudtam élni. 

30 felett viszont azt vettem észre, hogy mosásról mosásra több hajszálam végzi a fürdőkádban. Ahogy telt-múlt az idő, a hajhullásom egyre ijesztőbb léptéket kezdett ölteni. Fésülködés után rendre sírógörcs kerülgetett, a lakásban lépten-nyomon a hajszálaim „díszítették” a padlót.

Ezt szörnyű volt megélni!

Szorongást éreztem, ahányszor csak a tükör előtt igyekeztem rendbe hozni magam. Barátokkal találkozva folyton azon aggódtam, nehogy valaki megjegyzést tegyen.

Bár a párom folyamatosan nyugtatni próbált, akaratlanul magamat kezdtem el hibáztatni. 

Ne hidd, hogy egyedül vagy a hajproblémákkal

Tudom, milyen érzés önbizalomhiányosnak lenni. Félve visszanézni magad a fotókon, mintha csak citromba haraptál volna.

Ennek tetejébe én látványos önostorozásba is kezdtem. Haragudtam magamra a sok munka miatt, amiért a karrieremet helyeztem előtérbe és nem figyeltem eléggé a testem jelzéseire.

Szeretném megspórolni neked azt, amire én hosszú hónapok után jöttem csak rá:

Nem a Te hibád, ami a hajaddal történik!

Minél mélyebbre ástam magam a témában, annál jobban meglepődtem, mennyire nem vagyok egyedül a problémámmal.

Felboruló hormonháztartás, pajzsmirigy gondok, stressz, irodai munkakörnyezet, egészségtelen levegő.

Míg néhány évtizeddel ezek a körülmények leginkább a 40-50 feletti nőket érintették negatívan, ma már hozzám hasonlóan egyre többen kénytelenek a 30-as éveikben viselni a következményeiket. 

Míg néhány évtizeddel ezek a körülmények leginkább a 40-50 feletti nőket érintették negatívan, ma már hozzám hasonlóan egyre többen kénytelenek a 30-as éveikben viselni a következményeiket. 

De a legfrusztrálóbb mégsem ez a felismerés volt.

Mindent megpróbáltam, hogy a problémáim végre megszűnjenek

Talán több mindent is, mint kellett volna. Lecseréltem a fodrászom. Kipróbáltam a létező összes sampont és balzsamot. Havonta kezdtem el újabb és újabb hajkúrákat. Egyik sem használt.

Jártam speciális fejmasszázsra is. Bár ellazulni segített, a hajam egészségén nem javított.

Kétségbeesésemben az akupunktúrát is kipróbáltam. Minden ruhám füstszagú lett, és bár leadtam 2 kilót, a hajam problémáit nem sikerült megoldani.

„Mi a baj velem, mit csinálok rosszul?”– rosszabb napokon a tükör előtt már az a rémkép járt a fejemben, hogy fogok kinézni kopaszon.

De a makacs skorpió énem nem volt hajlandó annyiban hagyni a dolgot. 

Megfogadtam, találok megoldást, ha törik, ha szakad!

Váratlan fordulat akkor, amikor nem számítottam rá

A 4 legjobb barátnőmmel néhány havonta összejövünk egy ottalvós este erejéig. Őszinte beszélgetésekkel, sokszor a legmélyebb problémákat is kibeszélve.

Mikor kifakadt belőlem a hajproblémáim miatti pityergés, meglepetésemre Zsófi barátnőm a piperetáskájáért szaladt. Kivett belőle egy tégelyt, ami megváltoztatta az életem!

Elmondta, hogy ugyanezen ment keresztül. De őt is kemény fából faragták, ezért addig ment, amíg megoldást nem talált. Ráakadt a TheSilkyWay Hajregeneráló Maszkra, ami azóta nem hiányozhat nála a fürdőszobából.

Miben volt ez más, mint a többi kipróbált készítmény?

Zsófi ajánlása nyomán megtudtam, hogy a legtöbb hajápoló a keratint csak önmagában tartalmazza, vagy pedig szilikont és közönséges hidratálókat használnak.

Bár a haj külső rétegét szebbé tehetik, de valójában nem hatékonyak. 

A baj, hogy változtatnak mélyrehatóan a haj belső szerkezetén, ahol az igazi gyógyulás rejlik.

Nem volt mit veszítenem, azon nyomban elhatároztam, hogy kipróbálom. Zsófi egy pohár bor mellett a használat menetéről is kiokosított.

1. Hajregeneráló Sampon (275 ml)

Vigyél fel egy kis mennyiségű sampont nedves hajra. Masszírozd be, majd öblítsd ki. Használd minden hajmosás alkalmával.

2. Hajregeneráló Maszk (250 ml)

Vigyél fel bőséges mennyiséget a maszkból a hajad közepétől a végekig haladva. Hagyd hatni 5-10 percig, majd öblítsd ki langyos vízzel. Használd heti egy-két alkalommal kondicionáló helyett.

3. Hajregeneráló Kondicionáló (275 ml)

Használd minden hajmosás alkalmával samponozás utáni befejező lépésként vagy intenzív kondicionáló kezelésként a sampon és a maszk használata után.

Az eredmény?

Már az első használat után éreztem, hogy valami megváltozott.

A hajszálaim selymesek, puhák lettek. Ez meghozta a kedvem, hogy tovább folytassam a heti néhány alkalommal javasolt hajápoló rutint.

Hétről hétre szemmel látható volt a javulás. A hajmosások és fésülködések mosolyogva teltek sírás helyett. Visszatért az önbizalmam, a jókedvem.

A honlapot elnézve nemcsak én vagyok ezzel így:

A legtöbb ilyen cikk végén most jönne az, hogy vásárolj

Tudom jól, sok ilyet láttam én is. Én direkt kértem a TheSilkyWay csapatát, hogy ne erről szóljon ez a tartalom.

Szerintem hatásosabb az alábbi kérdéseket feltenni magadnak:

 • akarom, hogy a hajam egészséges legyen”?

 • „nem fogok olyan készítményeket tovább erőltetni, amik nem működnek”?

 • „valószínűleg nem veszíthetek azzal, ami másoknak bizonyíthatóan működött”?

Ezek alapján csak nyerhetsz, ha kattintasz a fotóra és teszel egy próbát:

(4.8-as értékelés 3000+ vásárlótól)

Customer Reviews

Based on 146 reviews
90%
(131)
8%
(12)
2%
(3)
0%
(0)
0%
(0)
A
A.S.D.
Tényleg jó - próba után

Harmadik használat után szerintem szemmel látható a különbség! Semmi mást nem használtam, a saját samponom után ezt a maszkot! Gondolkodom, hogy a termék családból mást is ki fogok próbálni!

I
I.H.
Egészséges haj

A második mosásnál már észrevehető volt a változás! Szőkített a hajam ( feketéből lett szőke ) 100 százalékosan meg vagyok elégedve a hajpakolással! Gyönyörű fényes a hajam, csillog , és megerősödött a használat alatt. Mindig ezt használom, nem cserélném le másra ! :)

A
A.K.
Imádom

Sokkal puhább lett a hajam már az első hajmosás után! Fényesebb és imádom az illatát

A
A.S.
Pihe puha

Már a második maszkot használom és imádom, puha és fényes tőle a hajam, egy jó darabig még biztos nem fogok váltani!! 🤍

B
B.B.
Puhaság & csillogás

Lassan 1 hónapja használom hetente egyszer. Törölközőszáraz hajon fél órán át hagyom, hogy kifejtse hatását a hajvégeken. Szárítás után extrém puha és szép fényes a hajam, és a legjobb hogy tartós is az eredmény 😊

G
G.
Selymes puhaság

Lányom haja szőkített, nagyon száraz, a végén erősen töredező és nagyon durva, szálkás tapintású volt. Az els használat után már a tapintása volt a legszembetűnőbb változás, mert selymesen puha lett a haja. A képeken az első hazsnálat utáni állapot látszik. Reméljük, hogy a rendszeres használat még jobb eredményt fog elérni. A termékkel már eddig is meg vagyunk elégedve.

E
E.M.
Különvélemény

A termék sokat javít a haj állapotán

K
K.E.
Puhább, simább haj

Már első használatakor sokkal simább és puhább volt a hajam :)

P
P.A.
Csoda

Nagyon kíváncsi voltam a termékre ,mert már ezer féle dolgot kipróbáltam a szőkített hajamra de ilyen egészséges még soha nem volt. Nagyon puha ,fényes és szemmel láthatóan jobb az állapota már az első használat után

B
B.B.

A végeredmény magáért beszél🥰