Kosár

A kosarad üres

„Soha többé nem szőkítem a hajam” – mire figyelj, hogy a hajvilágosítás ne rémálommal végződjön?

Szőkítésen gondolkozol? Fontolgatod már egy ideje, milyen stílust és outfitet viselhetnél szőke hajjal? Akkor bizonyára azt is szeretnéd, hogy a hajvilágosítás valóban a kívánt eredménnyel járjon, és ne sírógörcs legyen belőle.

Ezt a cikket és vele együtt a TheSilkyWay mesterfodrászának javaslatait mindenképp olvasd el, mielőtt nekilátsz a szőkítésnek. 

Hogyan válhat a hajszőkítés valóságos rémálommá?

Sokan elfelejtik, hogy a hajvilágosítás komplex kémiai műveletek sorozata. Tapasztalatot, hozzáértést, odafigyelést igényel, máskülönben esztétikátlan eredménnyel járhat. De hadd fogalmazza ezt meg pontosabban mesterfodrászunk:

„A szőkítés hatására oxidáció történik a fejbőrön. Egy nehezen leírható speciális kémia reakció, amitől a pigmentek összezsugorodnak. Az oxidáció hőhatással jár, miközben vizet von el a hajszerkezettől. A hajszálak tehát veszítenek a színükből, így történik meg maga a szőkítés.”

Mindez leírva szép és jó, mégis mitől lehet, hogy végül nem azt a végeredményt látod viszont a tükörben, amit előre elképzeltél?

„Nem mindegy, hogy a szőkítés milyen készítmény alkalmazásával, milyen módszerrel, és milyen időzítéssel történik. A problémákat jellemzően ezen faktorok külön-külön, vagy együttesen okozzák.”

Értelmetlen hibák, amiket kilométerekről kerülj el

Szerintünk nincs szebb a világon egy egészséges, ápolt, természetesen fénylő hajkoronánál. Ezért sajdul bele a szívünk az olyan égbekiáltó hibákba, amikor

  • a hajfesték csomagolásán látható fotó alapján választasz színt.

  • azt hiszed, ugyanaz a festék nálad is tökéletesen működik majd, ami a barátnődnek bevált.

  • otthoni praktikákkal hazardírozol.

  • kétes minőségű, olcsó készítményt használsz, amit ráadásul rosszul is viszel fel.

  • nincs türelmed várni és túl korán mosod le a festéket.

De nemcsak mi látjuk így. Mesterfodrászunk véleménye egybecseng a miénkkel:

„Nem önös érdekből szoktuk javasolni, hogy szőkítés előtt érdemes hozzáértő fodrásszal egyeztetni. Szükség van egy megbízható szakemberre, aki legalább tanácsot tud adni az előkészületekről, a javasolt módszerről és árnyalatról, valamint az utólagos ápolás gyakorlatáról."

Mire figyelj, hogy a szőkítés végén örülj annak, amit a tükörben látsz?

Tudjuk milyen az, amikor erőteljesen vágysz valamire. Szőkítésnél viszont a türelem tetszetősen szép szőke hajszínt terem:

„Ha valakinek alapból sötétebb a hajszíne, akkor nem feltétlenül tanácsos egyből a platina szőke árnyalatot megcélozni. Ez ugyanis csak a haj komolyabb roncsolódásával érhető el. Kíméletesebb megoldás folyamatként megközelíteni a dolgot. Vagyis először egy kicsit sötétebb tónust választani, és aztán lépésről lépésre haladni akár a teljesen világos hajszín felé.”

Ha rutinos olvasónk vagy, akkor azt is tudod már, hogy a fejbőröd állapota szorosan összefügg a hajad egészségével és kinézetével: 

„Mielőtt elindulna a hajvilágosítás, a fejbőr állapotára is érdemes vetni néhány pillantást. A rajta megtalálható esetleges sebek és egyéb bőrproblémák ugyanis irritációt válthatnak ki. Szintén kulcsfontosságú, hogy a hajszőkítés napján már ne történjen hajmosás.

Azért, hogy a festés során a fejbőrre kerülő szerek semmiképp ne lépjenek erős reakcióba a mosással a hajra kerülő olajokkal. Ezért célszerű mosás után 2-3 nappal időzíteni a szőkítést.”

Mi a közös a szőkítésben és egy félmaraton teljesítésében?

Az, hogy mindkettő megterhelést jelent a szervezetednek.

Edzés után az izmaidnak, szőkítést követően a hajszálaidnak kell a regenerálódás és gondoskodás.

Az a nem mindegy, hogy a hajápolást

  • milyen rutin szerint;

  • milyen gyakorisággal;

  • milyen készítmény segítségével végzed.

Biztosra vesszük, hogy a fodrászod is ellátott aranyat érő tanácsokkal a témában.

De egy Jolly-Jokerrel felérő javaslatunk nekünk is van.

Kattints a részletekhez:

(4.8-as értékelés 3000+ vásárlótól)

Customer Reviews

Based on 146 reviews
90%
(131)
8%
(12)
2%
(3)
0%
(0)
0%
(0)
A
A.S.D.
Tényleg jó - próba után

Harmadik használat után szerintem szemmel látható a különbség! Semmi mást nem használtam, a saját samponom után ezt a maszkot! Gondolkodom, hogy a termék családból mást is ki fogok próbálni!

I
I.H.
Egészséges haj

A második mosásnál már észrevehető volt a változás! Szőkített a hajam ( feketéből lett szőke ) 100 százalékosan meg vagyok elégedve a hajpakolással! Gyönyörű fényes a hajam, csillog , és megerősödött a használat alatt. Mindig ezt használom, nem cserélném le másra ! :)

A
A.K.
Imádom

Sokkal puhább lett a hajam már az első hajmosás után! Fényesebb és imádom az illatát

A
A.S.
Pihe puha

Már a második maszkot használom és imádom, puha és fényes tőle a hajam, egy jó darabig még biztos nem fogok váltani!! 🤍

B
B.B.
Puhaság & csillogás

Lassan 1 hónapja használom hetente egyszer. Törölközőszáraz hajon fél órán át hagyom, hogy kifejtse hatását a hajvégeken. Szárítás után extrém puha és szép fényes a hajam, és a legjobb hogy tartós is az eredmény 😊

G
G.
Selymes puhaság

Lányom haja szőkített, nagyon száraz, a végén erősen töredező és nagyon durva, szálkás tapintású volt. Az els használat után már a tapintása volt a legszembetűnőbb változás, mert selymesen puha lett a haja. A képeken az első hazsnálat utáni állapot látszik. Reméljük, hogy a rendszeres használat még jobb eredményt fog elérni. A termékkel már eddig is meg vagyunk elégedve.

E
E.M.
Különvélemény

A termék sokat javít a haj állapotán

K
K.E.
Puhább, simább haj

Már első használatakor sokkal simább és puhább volt a hajam :)

P
P.A.
Csoda

Nagyon kíváncsi voltam a termékre ,mert már ezer féle dolgot kipróbáltam a szőkített hajamra de ilyen egészséges még soha nem volt. Nagyon puha ,fényes és szemmel láthatóan jobb az állapota már az első használat után

B
B.B.

A végeredmény magáért beszél🥰