Kosár

A kosarad üres

Arcpirító tévhitek a hajhullásról, amelyektől nekünk is a hajunk hullik

A hajhullással kapcsolatban számos elképesztő tévhit kering, amiket nem hagyhatunk szó nélkül. Azért, mert egyrészt borzasztó zavaróak, másrészt félrevezetők lehetnek.

Ebben a cikkben viszont felfedjük az igazságot!

Íme tehát a nagy TheSilkyWay leleplezés a hajhullást övező tévhitekről. Olvasd végig és küldd tovább azoknak az ismerőseidnek, akiknek szintén hasznos lehet.

„Tusolás után több hajszálat is találok a kádban, kezdjek el félni?”

Fontos tudni, hogy napi 60-100 hajszál elvesztése normálisnak tekinthető. A legtöbbet szinte észre sem fogod venni. De akkor sincs okod pánikra, ha tusolás vagy fésülködés után hajszálakat találsz a fürdőszobában.

A dolog akkor válhat komolyabbá, ha fokozott mértékű a hajhullást tapasztalsz, a hajad nem nő vissza, vagy kopasz foltok alakulnak ki a fejbőrödön. Dicséretes, ha tudatosan ápolod a hajad, de a felesleges pánik sem célravezető.

„A hajhullás csak az időseket érinti, nem?”

Nem. Bár kétségtelen, hogy 40 és 50 éves kor felett többeket megtalál a probléma, ettől függetlenül nem kizárólag a középkorúak vagy az idősebbek lehetnek érintettek. A TheSilkyWay Hajhullás Csökkentő Sampont használók körében végzett kutatásaink szerint a 30-as, vagy akár a 20-as éveikben járóknál is előfordul a jelenség.

„Azért hullik a hajam, mert fésülöm?”

Majdhogynem biztosra veheted, hogy nem azért. Pláne, ha olyan fésűt használsz, ami eleve kíméletes a fejbőrhöz és a hajhoz. Amennyiben mégis azt tapasztalod, hogy fésülködés után ijesztően sok hajszáladat látod viszont, ezek már kihullott hajszálak lesznek. Egy fésű, illetve a fésülködés önmagában nem eredményez hajhullást.

„Hullik a hajam, mindennek vége”

Sokan hergelik magukat abba a tévképzetbe, hogy a hajhullás visszafordíthatatlan folyamat, és nincs mód a haj visszanövesztésére. Szerencsére a helyzet nem ennyire drámai és nem is fekete-fehér. 

Az esetek többségében ugyanis létezhetnek hajápolási szérumok, programok rutinok, gyógymódok és kezelések a hajad növekedésének serkentésére vagy helyreállítására.

„Lehet, hogy a samponom gyakori használata okozza a hajhullást?”

Ha megfelelő sampont használsz, akkor ez szinte kizárható. Még akkor is, ha sokak szerint a túl gyakori samponhasználat hajhullást okozhat. Valójában a megfelelő haj- és fejbőrápolás, valamint a rendszeres tisztítás fontos a haj és a fejbőr egészségének megőrzéséhez. A normális samponhasználat nem okoz hajhullást.

„Csak a hajfestékek vagy a hajformázó termékek okoznak hajhullást”

Bár bizonyos vegyi anyagok és agresszív hajkezelések károsíthatják a hajad egészségét, mégsem lehet azt mondani, hogy csakis az ilyen termékek használatával hozható összefüggésbe a probléma. A hajhullás hátterében gyakran hormonális, genetikai vagy egészségügyi tényezők állnak. 

Összetettebb a kérdés annál, minthogy a lehetséges okait ennyire leegyszerűsítsd. Bár az nem fog ártani, ha kétes eredetű készítmények helyett inkább természetes összetevők felhasználásával készített regenerálókat és hajformázókat használsz.

„Mégis hogyan lenne az étkezésemnek köze a hajamhoz?”

Könnyebben, mint gondolnád. Nem véletlenül szól a mondás így: „az vagy, amit megeszel”.

A tudatos étrend megtartása szorosan összefügg a hajad állapotával és egészségével. Fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt, cukrozott élelmiszerekből, üdítőkből és gyorsételekből pedig annál kevesebbet.

Ha diétázol, akkor ügyelj a szervezeted tápanyagszükségletére. Gyakran a hajhullás mutatja meg, hogy felborult a vitaminok, a fehérjék, vagy az ásványi anyagok egyensúlya. Némi változtatással ezen könnyen segíthetsz.

Egy 33 éves női vezető meglepően őszinte vallomása a hajproblémákról

Noémi néhány héttel írt nekünk, hogy a háláját fejezte ki a TheSilkyWay Hajregeneráló Maszk jótékony hatása miatt. Az email váltást telefonhívás követte, mígnem úgy határozott, hogy cikk formájában szeretné megosztani mindazt, amin keresztül ment.

Ha tanácstalan vagy a hajhullás vagy egyéb hajproblémák miatt, ha úgy érzed nincs kiút az önbizalmad pedig a padlón, ez a cikk segíthet megoldást találni.

Át is adjuk neki a szót, következzen egy 33 éves női vezető meglepően őszinte vallomása a hajproblémákról:

Sosem gondoltam, hogy a hajam ilyen sok fejfájást okoz majd

Bár a hajszálaim mindig is hajlamosak voltak a töredezettségre, ezzel gond nélkül együtt tudtam élni. 

30 felett viszont azt vettem észre, hogy mosásról mosásra több hajszálam végzi a fürdőkádban. Ahogy telt-múlt az idő, a hajhullásom egyre ijesztőbb léptéket kezdett ölteni. Fésülködés után rendre sírógörcs kerülgetett, a lakásban lépten-nyomon a hajszálaim „díszítették” a padlót.

Ezt szörnyű volt megélni!

Szorongást éreztem, ahányszor csak a tükör előtt igyekeztem rendbe hozni magam. Barátokkal találkozva folyton azon aggódtam, nehogy valaki megjegyzést tegyen.

Bár a párom folyamatosan nyugtatni próbált, akaratlanul magamat kezdtem el hibáztatni. 

Ne hidd, hogy egyedül vagy a hajproblémákkal

Tudom, milyen érzés önbizalomhiányosnak lenni. Félve visszanézni magad a fotókon, mintha csak citromba haraptál volna.

Ennek tetejébe én látványos önostorozásba is kezdtem. Haragudtam magamra a sok munka miatt, amiért a karrieremet helyeztem előtérbe és nem figyeltem eléggé a testem jelzéseire.

Szeretném megspórolni neked azt, amire én hosszú hónapok után jöttem csak rá:

Nem a Te hibád, ami a hajaddal történik!

Minél mélyebbre ástam magam a témában, annál jobban meglepődtem, mennyire nem vagyok egyedül a problémámmal.

Felboruló hormonháztartás, pajzsmirigy gondok, stressz, irodai munkakörnyezet, egészségtelen levegő.

Míg néhány évtizeddel ezek a körülmények leginkább a 40-50 feletti nőket érintették negatívan, ma már hozzám hasonlóan egyre többen kénytelenek a 30-as éveikben viselni a következményeiket. 

Míg néhány évtizeddel ezek a körülmények leginkább a 40-50 feletti nőket érintették negatívan, ma már hozzám hasonlóan egyre többen kénytelenek a 30-as éveikben viselni a következményeiket. 

De a legfrusztrálóbb mégsem ez a felismerés volt.

Mindent megpróbáltam, hogy a problémáim végre megszűnjenek

Talán több mindent is, mint kellett volna. Lecseréltem a fodrászom. Kipróbáltam a létező összes sampont és balzsamot. Havonta kezdtem el újabb és újabb hajkúrákat. Egyik sem használt.

Jártam speciális fejmasszázsra is. Bár ellazulni segített, a hajam egészségén nem javított.

Kétségbeesésemben az akupunktúrát is kipróbáltam. Minden ruhám füstszagú lett, és bár leadtam 2 kilót, a hajam problémáit nem sikerült megoldani.

„Mi a baj velem, mit csinálok rosszul?”– rosszabb napokon a tükör előtt már az a rémkép járt a fejemben, hogy fogok kinézni kopaszon.

De a makacs skorpió énem nem volt hajlandó annyiban hagyni a dolgot. 

Megfogadtam, találok megoldást, ha törik, ha szakad!

Váratlan fordulat akkor, amikor nem számítottam rá

A 4 legjobb barátnőmmel néhány havonta összejövünk egy ottalvós este erejéig. Őszinte beszélgetésekkel, sokszor a legmélyebb problémákat is kibeszélve.

Mikor kifakadt belőlem a hajproblémáim miatti pityergés, meglepetésemre Zsófi barátnőm a piperetáskájáért szaladt. Kivett belőle egy tégelyt, ami megváltoztatta az életem!

Elmondta, hogy ugyanezen ment keresztül. De őt is kemény fából faragták, ezért addig ment, amíg megoldást nem talált. Ráakadt a TheSilkyWay Hajregeneráló Maszkra, ami azóta nem hiányozhat nála a fürdőszobából.

Miben volt ez más, mint a többi kipróbált készítmény?

Zsófi ajánlása nyomán megtudtam, hogy a legtöbb hajápoló a keratint csak önmagában tartalmazza, vagy pedig szilikont és közönséges hidratálókat használnak.

Bár a haj külső rétegét szebbé tehetik, de valójában nem hatékonyak. 

A baj, hogy változtatnak mélyrehatóan a haj belső szerkezetén, ahol az igazi gyógyulás rejlik.

Nem volt mit veszítenem, azon nyomban elhatároztam, hogy kipróbálom. Zsófi egy pohár bor mellett a használat menetéről is kiokosított.

1. Hajregeneráló Sampon (275 ml)

Vigyél fel egy kis mennyiségű sampont nedves hajra. Masszírozd be, majd öblítsd ki. Használd minden hajmosás alkalmával.

2. Hajregeneráló Maszk (250 ml)

Vigyél fel bőséges mennyiséget a maszkból a hajad közepétől a végekig haladva. Hagyd hatni 5-10 percig, majd öblítsd ki langyos vízzel. Használd heti egy-két alkalommal kondicionáló helyett.

3. Hajregeneráló Kondicionáló (275 ml)

Használd minden hajmosás alkalmával samponozás utáni befejező lépésként vagy intenzív kondicionáló kezelésként a sampon és a maszk használata után.

Az eredmény?

Már az első használat után éreztem, hogy valami megváltozott.

A hajszálaim selymesek, puhák lettek. Ez meghozta a kedvem, hogy tovább folytassam a heti néhány alkalommal javasolt hajápoló rutint.

Hétről hétre szemmel látható volt a javulás. A hajmosások és fésülködések mosolyogva teltek sírás helyett. Visszatért az önbizalmam, a jókedvem.

A honlapot elnézve nemcsak én vagyok ezzel így:

A legtöbb ilyen cikk végén most jönne az, hogy vásárolj

Tudom jól, sok ilyet láttam én is. Én direkt kértem a TheSilkyWay csapatát, hogy ne erről szóljon ez a tartalom.

Szerintem hatásosabb az alábbi kérdéseket feltenni magadnak:

  • akarom, hogy a hajam egészséges legyen”?

  • „nem fogok olyan készítményeket tovább erőltetni, amik nem működnek”?

  • „valószínűleg nem veszíthetek azzal, ami másoknak bizonyíthatóan működött”?

Ezek alapján csak nyerhetsz, ha kattintasz a fotóra és teszel egy próbát:

(4.8-as értékelés 3000+ vásárlótól)

Customer Reviews

Based on 168 reviews
91%
(153)
7%
(12)
2%
(3)
0%
(0)
0%
(0)
H
H.M.

Lenyügöző termék , első használat után a hajam így nézett ki 😍😍
Köszönöm 🤍

T
T.Á.B.
Hajregenáló maszk

Sziasztok!
Hát én egy kicsit kétkedve rendeltem meg a maszkot.
Sok mindent kipróbáltam már és nem történt meg a várt eredmény, de most kijelenthetem hogy csodákat tett a hajammal. 3 kisgyerekem van és nem igazán van időm foglalkozni a hajammal. Hála a silkyway-nek kezelhető a hajam és mosás után nem kell vele annyit foglalkoznom. Ha fésűvel szárítom meg egyenes marad, ha utána felkontyolom, hullámos marad napokig. Olyan jó hogy gyönyörű fényes, puha és kezelhető, szinte semmi munkától.
Köszönöm 🤗🥰
Csak ajánlani tudom 👍🏻😘

K
K.S.
Szuper

Kíváncsian vártam, hogy a hullámos/göndör hajam hogy fogja szeretni a terméket és nekem nagyon bejött. Még csak háromszor használtam, de minden alkalommal sikerült elérni, hogy azok a tincsek is göndörödjenek, amik eddig szerettek kinyúlni. Nem csak a mosás napján tart, hanem utána napokban is (a képen már 2 napos a hajam) . Mosás napján a szöszöszödés is sokkal kevésbé észlelhető mint eddig, utána napokban a ködös/párás idő miatt ez kicsit romlik, de ez nem a termék hibája szerintem. Szuper termék, nekem bejött, biztos hogy rendszeresen fogok venni belőle. Köszönöm! 🤗

E
E.A.E.G.
Tökéletes

Túl sokaig6 gondolkodtam hogy valóban hatásos e, mar rég meg kellett volna rendelnem. Suőkitett a hajam, raadasul az eredeti vörös, szóval sima hajfesték a hajtövelre nalam nem opció, szivatni kell. Mar az első tégely elfogyott es az eredmény magáért beszél, vegyétek ne hezitaljatok❤️

K
K.K.
Szuper

Nem túlzás! Első alkalom után látványos javulás!

A
A.G.
Hajmaszk

Már első használat után éreztem a különbséget, azóta sokszor újra vettem már a terméket. Nagyon elégedett vagyok vele, csak ajánlani tudom!!

T
T.V.
Szeretem

A hajam tényleg puha és könnyen kezelhető :)
Balzsammal együtt használom.

O
O.H.

Első használat után nagyon látványos a változás! Erősen száraz, töredezett a hajam! Mint a seprű olyan volt szárítás után!
Egész családot használtam ,sampon , parkolás ,balzsam, hővédő , olaj! Illata isteni 🥰
Tiszta szívvel ajánlom :)

K
K.B.
Hajmaszk

Nagyon száraz a hajam. Szülés után teljesen megváltozott a szerkezete és az állapota. A fele hullámos lett és kb dupla annyi hajam lett.( előtte se volt kevés). Nagyon nehéz kezelnem. A maszk segítségével sokkal könnyebben ki tudom fésülni és utána sokkal kellemesebb és puhább érzést nyújt. Gondolkodom, hogy a sampont és a condicionálót is kipróbáljam.

A
A.S.D.
Tényleg jó - próba után

Harmadik használat után szerintem szemmel látható a különbség! Semmi mást nem használtam, a saját samponom után ezt a maszkot! Gondolkodom, hogy a termék családból mást is ki fogok próbálni!