Kosár

A kosarad üres

Vajon Neked jól állna a frufru? Így döntsd el gyorsan!

Ha Te is hetekig, hónapokig képes vagy rágódni egy-egy nagyobb hajadat érintő változás előtt, ne aggódj: nem vagy egyedül. Az újtól való félelem teljesen normális, sőt, talán még bölcsebb is, mintha az első gondolat után beülnél a fodrászszékbe, vagy esetleg otthon állnál neki a műveletnek, hiszen a hajad mégiscsak jelentősen befolyásolja az arcodat és a megjelenésedet. A hajszínváltás után pedig talán az egyik leggyakoribb lépés, ami ilyenkor eszünkbe jut, az minden bizonnyal a frufru – ami ráadásul idén még szuper trendi is.


De vajon Neked jól állna, és egyáltalán, érdemes „belevágnod”? Most segítünk, miket gondolj át előtte!

Határozd meg az arcformádat!

Az első és legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venned, mielőtt frufrura adnád a fejed, az az arcformád. Talán nem is gondolnád, az arányaid és a vonásaid mennyit számítanak abban, hogy megválaszthasd a számodra tökéletes frizurát. Ha nem vagy biztos a sajátodban, íme néhány szempont, mely segít irányt mutatni.


1. Találd meg az arcod legszélesebb pontját (ránézésre vagy egy rugalmas mérőszalagot használva)! Ha ez a homlokod, akkor az arcod ovális; ha az orcáid, akkor szív alakú vagy kerek (ezt a következő lépés segít eldönteni); ha pedig mindenhol nagyjából egyenletesen szélesnek tűnik, akkor valószínűleg négyszögletes.


2. Nézd meg, milyen formájú az állad és az állkapcsod! Ha rövidebb vagy kerekebb, akkor az arcod kerek; ha inkább hegyes és keskeny, akkor szív alakú. Ha pedig határozott, éles szögű állkapcsod van, akkor újabb bizonyítékot találtál arra, hogy az arcod szögletes.


3. Hasonlítsd össze az arcod hosszát (a hajvonalad közepétől az állad közepéig) és szélességét (a baltól a jobb széléig)! Ha az arcod hosszabb, mint amilyen széles, akkor ovális arcformára gyanakodhatsz; ha szélesebb, mint amilyen hosszú, akkor kerek vagy szív alakú lehet. Ha nagyjából kétszer olyan hosszú, mint amilyen széles, akkor a háromszög forma áll hozzád a legközelebb, ha pedig az arcod olyan hosszú, mint amilyen széles, akkor valószínűleg szögletes/gyémánt alakú.


Ha pedig megvan, melyik kategóriát érzed magadra a legjellemzőbbnek, akkor már meg is tudhatod, milyen frufru lenne számodra a legelőnyösebb.

Ovális arc

Ha ovális arcod van, akkor hajszempontból igencsak szerencsés vagy, hiszen az ovális arc tökéletes vászon a frufruhoz (is), Neked valószínűleg szinte minden jól fog állni. Ha mégis javasolnunk kellene valamit, akkor azt mondanánk, hogy próbálj ki egy hosszú, dús, egyenes frufrut, mely éppen a szemöldököd felett végződik.

Szögletes arc

Ha a vonásaid inkább szögletesek, akkor szintén egy hosszabb, réteges vagy lépcsőzetes frufrut érdemes kipróbálnod, a röviddel ellentétben ez ugyanis egy kicsit finomítja a vonásaidat, tökéletes harmóniát alkotva.

Szív alakú arc

A szuper kedves, szív alakú arccal most szintén nagy szerencséd van, ugyanis Neked kimondottan jól áll a jelenlegi legnagyobb trend, a curtain bangs, azaz a „függöny-frufru”, amely középen rövidebb, az orcáknál pedig hosszabb, így pont ideális kontrasztja a hegyesebb álladnak és segít a figyelmet a tekintetedre irányítani.

Hosszú arc

Míg a kerek arcokat érdemes egy kicsit hosszítani optikailag, egy hosszabb arcnál akkor érhetjük el a legharmonikusabb összképet, ha egy kissé rövidíteni igyekszünk rajta. Ha olyan frufrut választasz, mely épp a szemed felett ér véget, akkor pontosan ezt a hatást kapod majd.

Kerek arc

A kerek arcnál a cél az, hogy optikailag egy picit hosszabbnak mutasd azt: ezt a legkönnyebben egy oldalra fésült frufruval tudod megtenni, mely szó szerint beleolvad a hajad többi részébe.

Fordított háromszög alakú arc

A finom, lekerekített frufru, mely a szélein textúrált, kitölti az arcod keskenyebb felső részét anélkül, hogy túlságosan kihangsúlyozná a szögletes állkapcsod.

Pro-tipp: így próbáld ki a „hamis-frufrut” az igazi előtt!

Ha kiválasztottad, milyen frufru lenne számodra a legtökéletesebb, érdemes megcsinálnod ezt a tesztet, mielőtt tényleg megteszed a nagy lépést.


Az A) verzió az, hogy egy képszerkesztő programmal (pl. FaceApp) varázsolsz az arcodra frufrut, hogy így nézd meg, hogyan is mutatna rajtad. Érdemes több fotódon is megnézni, hogy biztos lehess a döntésben.


A B) verzió pedig az, hogy élesben készítesz magadnak egy hamis frufut, ezt pedig a következőképp tudod megtenni:


- Fogd össze a hajad egy magas lófarokba. (Ha kiengedett hajjal szeretnéd látni a frufrut, akkor csak egy kis részét fogd copfba, a többit hagyd szabadon.)

- Húzd előre a hajad a fejed felett, úgy, hogy az arcod elé essen az egész hajtömeged.

- Igazítsd az ujjaiddal az újdonsült „frufrudat” különböző variációkba, hogy megtaláld, melyiket látod magadon a legelőnyösebbnek.

- És íme, kész is a hamis frufrud!


Ha még egy kis inspirációra lenne szükséged, IDE kattintva azt is megtudhatod, 2022-ben milyen frizurák és fazonok hódítanak a legjobban.


Neked volt már frufrud vagy esetleg van is? Szívesen bevállalnád újra vagy inkább alig várod/vártad, hogy lenőjön?

SZEREZD BE LEGÚJABB CSOMAGUNKAT

17.990 Ft
22.460 Ft

"Imádom! Már 2 használat után is jóval kevesebb töredezett hajszálam van!"

Hajregeneráló Csomag Plusz

Otthoni kezelés a legsérültebb, töredezettebb, gyenge hajra egészen a hajmosástól a hajvégápolásig, keratin, selyemfehérje, édesmandula olaj és bambuszlevél kivonat segítségével.


(4.8-s értékelés 463 vásárló által)

 • Azonnal egészségesebb megjelenést biztosít a hajadnak (lásd lentebb).

 • Mélyen kezeli és megújítja a gyenge, sérült hajat.

 • Hosszan tartó védelmet biztosít a hajadnak.

 • Már 2-3 használat után is jelentősen csökkenti a töredezett hajvégeket.

17.990 Ft22.460 Ft

"Imádom!! Annyira hidratálttá és gyönyörűvé teszi a hajam. Több drága hajmaszkot is próbáltam, de egyiküknek sem olyan jó a hatása, mint a SilkyWay-nek."

SZEREZD BE LEGÚJABB CSOMAGUNKAT

Sale Off
Teljes Hajregeneráló Csomag
14.990 Ft
16.470 Ft

"Már az ELSŐ használat után olyan a hajam mintha most jöttem volna a fodrásztól!"

Teljes Hajregeneráló Csomag

Otthoni kezelés a sérült, töredezett, gyenge hajra keratin komplex és selyem fehérje terápia használatával.

(4.7-s értékelés 1351 vásárló által)

 • Azonnal egészségesebb megjelenést biztosít a hajadnak (lásd lentebb).

 • Mélyen kezeli és megújítja a gyenge, sérült hajat.

 • Hosszan tartó védelmet biztosít a hajadnak.

14.990 Ft16.470 Ft

"Imádom!! Annyira hidratált és gyönyörűvé teszi a hajam. Több drága hajmaszkot is próbáltam, de egyiküknek sem olyan jó a hatása, mint a SilkyWay-nek."

Nézd meg ezt is!

Kapcsolódó cikkekSZEREZD BE LEGÚJABB CSOMAGUNKAT

17.990 Ft
22.460 Ft

"Ez a 4 termék az extrém szőkített, sérült hajamat is rendbe tette, kész csoda"

Hajregeneráló Csomag Plusz

Otthoni kezelés a legsérültebb, töredezettebb, gyenge hajra! A csomag végig kísér egészen a hajmosástól a hajvégápolásig keratin, selyemfehérje, édesmandula olaj és bambuszlevél kivonat segítségével.

 • Azonnal egészségesebb megjelenést biztosít a hajadnak (lásd lentebb).

 • Mélyen kezeli, hidratálja és megújítja a gyenge, sérült hajat.

 • Hosszan tartó védelmet biztosít a hajadnak.

 • Már 2-3 használat után is jelentősen csökkenti a töredezett hajvégeket.

17.990 Ft22.460 Ft

"Imádom!! Annyira hidratálttá és gyönyörűvé teszi a hajam. Több drága hajmaszkot is próbáltam, de egyiküknek sem olyan jó a hatása, mint a SilkyWay-nek."