Kosár

A kosarad üres

Te ismered a saját hajtípusodat?

Írta: Horváth Ildikó - 2024.06.13.

Nézz rá a hajadra, és megmondjuk, hogyan ápold!

Alaptudás következik a helyes hajápoláshoz!

Mindannyian különböző hajtípusokkal rendelkezünk, és fontos megérteni, hogy mindegyik egyedi igényekkel rendelkezik. A hajtípusod megismerése segít abban, hogy sokkal hatékonyabban ápold és kezeld hajadat. Szerencsére otthoni körülmények között is könnyen megállapíthatod, hogy milyen típusú a hajad. Nézzük meg, hogyan!


Négy különböző hajtípus létezik, melyek további alkategóriába sorolhatók a tincsek dimenziói alapján.

1-es típus: Egyenes

Ez a legzsírosabb hajtípus, ugyanakkor a legerősebb is, tehát nehezebben sérül. Az ilyen típusú haj könnyen kezelhető és gyakran ragyogó fényű, mivel az olajok nagy valószínűséggel elérhetik a tincsek végét. A csomósodásra érzékeny!

2-es típus: Hullámos

A 2-es típus valahol az egyenes és a göndör között helyezkedik el. "S" alakja van, és bár könnyen átalakítható, nagyon gyorsan visszatér eredeti formájába.


2A:Nem annyira zsíros, mint a 1-es típus, de nem is válik “frizzy” hatásúvá a következő 2B és 2C típusokhoz képest. Fő jellemzője, hogy a szálak egyenesek a fültől lefelé, majd kezdenek hullámzani.


2B: Ebben a kategóriában a haj tisztább hullámokat alkot, de még mindig nem feltűnően frizzy.


2C: A tincsek egész hosszúságukban hullámokat alkotnak, és ez a három kategória közül a leglátványosabb, egyben a szöszösségre leghajlamosabb is. A hajszál vastag, nagy a térfogata, és rendkívül jól definiált "S" alakú.

3-mas típus: Göndör

Ez a hajtípus általában már jól definiált spirális formával rendelkezik. A göndörség miatt ez a hajtípus a végén szárazabb, mivel az olajok nem érik el a végeket. Érzékeny a klímára, és nedves helyeken extrán szöszössé válik.


3A: A göndör részek jól definiáltak, anélkül, hogy bármilyen terméket vagy vegyi anyagot kellene használni. A hullámok nyitottabbak vagy szélesebbek, és a szálak finomabbak.


3B: A hullámok jól definiáltak, de kicsit szöszösebb, mint a 3A típus. Ennek a hajtípusnak sűrű és durva szerkezete van.


3C: Ennek a hajtípusnak a göndörjei a kategóriában a legzártabbak. A szálak textúrában gazdagok, sűrűek, ezért kompaktnak tűnnek.

4-es típus: “Kinky” - Kunkori göndör haj

Természetesen nagyon finom, törékeny és érzékeny hajtípus, cikk-cakk mintázattal. A száraz hajtípusok közül ez igényli a legalaposabb gondoskodást.


4A: A fürtök tökéletesen henger alakúak, a szálak szorosan összegöngyölődnek, látható "S" mintázatot alkotva.


4B:Ezt a kategóriát gyakran összetévesztik a 4C típussal. A fő különbség az, hogy a szálak a gyökerekhez közel kevésbé göndörödnek, de a végükön igen. Ez inkább "simított" mintázat, mint henger alakú hullámok.


4C: A hajszálak cikk-cakkot alkotnak, nagyobb változatossággal a haj textúrájában. Ennek a hajtípusnak a legjellegzetesebb jellemzője, hogy a szál hossza a valós hosszának a felére csökken. A 4C típus rendkívül érzékeny!

Így teszteld le magadnak!

A hajtípusod meghatározásához hagyd, hogy a hajad természetesen száradjon meg, és ne használj semmilyen terméket a következő mosás után.


Ha egyenesen szárad meg, hullám nélkül, akkor egyenes haj típusú (amit általában 1. típusnak nevezünk). Ha enyhe görbülettel vagy "S" alakban szárad meg, akkor hullámos hajnak számít (2. típus).


Ha a hajad meghatározott göndör vagy hurok mintázattal szárad meg, az azt jelenti, hogy a két göndör típus valamelyikébe tartozol.

A jó hír pedig? Léteznek olyan hajápolók, amin minden hajtípuson működnek! Ilyenek például a The Silky Way Hajregeneráló termékei: hajtípustól függetlenül ápolhatod velük a hajad, legyen az 1-es vagy akár 4C-s, hisz úgy alkottuk meg őket, egyedi módon, hogy elegendő fehérjét biztosítsanak a göndörebb típusoknak is, de ne nehezítsék el a vékonyszálú hajat sem.

A TheSilkyWay Hajregeneráló Maszk selyem fehérjével, brazil keratinnal és aloe verával már egyetlen használattal minden hajtípust tökéletesen képes regenerálni, legyen a hajad egyenes, hullámos vagy 4C-s.

Szerezd be Hajregeneráló Maszkunkat az aloe vera, a selyem fehérje és a brazil keratin erejével!

FIGYELMEZTETÉS: A Hajregeneráló Maszkunk hatékonysága miatt nagyon népszerűvé vált és gyorsan elfogyott. Az elmúlt időben többször is készlethiány volt belőle.


Erősen javasoljuk, hogy rendelj többet, ha lehetséges, hogy mindig legyen elég termék a rendelkezésedre, és ne maradj le a haj regenerációjának jótékony hatásairól.

✔️ 30 napos pénzvisszafizetési garancia

Valódi értékelések vásárlóinktól:

Patrícia
  • Ellenőrzött vásárló

Ez a termék csodát tett a hajammal. A fodrászom megkérdezte, hogy mit használtam, mert a hajam állaga sokkal jobb lett. Száraz, természetesen göndör hajam van, amit folyamatosan festek és hőt használok, úgy hogy nem egyszerű. Mióta elkezdtem használni soha nem volt még ilyen szép a hajam 😍 Hamarosan beszerzem a teljes csomagot is!

Zs. Boglárka
  • Ellenőrzött vásárló

Csodálatos illata van, hidratáltnak és puhának érzem a hajamat és nem nehezíti el. Határozottan ajánlom!👍

Ágnes
  • Ellenőrzött vásárló

Eléggé sérült hajam van, ezért szükségem volt egy jó pakolásra. Nagyon jó illata van. Az első alkalommal, amikor használtam, nem voltam túlságosan lenyűgözve, mert a hajam nem volt annyira " vajpuha" mint más maszkoktól. De úgy tűnt, hogy a hajam vastagabb és erősebb. Nem akartam lemondani róla, ezért tettem még egy próbát. A második alkalommal, amikor használtam, a hajam valóban vajpuhának is tűnt.:P

H. Fruzsina
  • Ellenőrzött vásárló

Őszintén szólva, oda vagyok érte, nagy plusz az árért! Próbáltam már Kerestaset is, és imádom azt a cuccot, de istenem, olyan drága.. Ez nem csak hatásos de még a pénztárcám is kibírja. Tegnap este használtam, és a hajvégeim szuper szárazak voltak (extrán vasaltam az elmúlt héten), de miután használtam tegnap este azóta rugalmasak és puhák a hajvégeim és jelenleg függő vagyok, hogy a kezemet folyamat végigfuttassam a hajamon annyira jó

J. Katalin
  • Ellenőrzött vásárló

Szombaton kaptam, és ma már használtam is. Egy alkalommal észrevehető különbséget tett. A hajam puhább és hosszú idő óta először fényes. Szeretek új dolgokat kipróbálni, de eddig nehezen találtam olyat, ami tényleg jól működött. A hajam nem a hő vagy a sok kezelés miatt sérült mint a legtöbb nőnek, hanem a pajzsmirigy, a kor és a vegán étrendre való áttérés okozta a problémáimat. Nagyon sok csúcskategóriás terméket vásároltam, hogy leküzdjem.. Ez tűnik a győztesnek. Legközelebb a sampont is ki fogom próbálni!

N. Edina
  • Ellenőrzött vásárló

Imádom ezeket a termékeket. 😍 Először a 8 éves lányom haján próbáltam ki és nagyon meglepődtem, hogy milyen könnyen kifésülhető lett a haja és puha. Kipróbáltam én is és 2 nappal később is puha maradt a hajam és nem zsírosodik (alapvetően 2-3 nap múlva már zsírosodik).

Javasoljuk:

4.8-as értékelés 3000+ vásárlótól

  • Láthatóan selymes, puha és egészségesebb haj már az ELSŐ használat után

  • Hosszútávú védelmet biztosít a haj számára

  • Táplálja és megújítja a gyenge, sérült hajat

✔️ 30 napos pénzvisszafizetési garancia

Hurry up! Sale ends once the timer hits zero

00Days
00Hrs
00Mins
00Secs