Kosár

A kosarad üres

Mennyit nő a haj egy hónap alatt? A gyors hajnövesztés titkai

Mennyit nő a haj egy hónap alatt?

Rosszul sikerült a legutóbbi hajvágás, vagy egyszerűen csak eluntad a rövid frizurát? Igen, tudjuk, nehéz türelmesen kivárni, hogy ismét hosszú hajjal tündökölhess, de vajon mennyit nő a haj egy hónap alatt, és milyen módszerekkel lehet gyorsabb a hajnövesztés?

Mennyit nő a haj egy hónap alatt?

Mennyit nő a haj egy hónap alatt?

Átlagosan a haj havonta körülbelül 1-1.5 cm-t nő, azaz évente 12-18 cm-rel lesz hosszabb. Fejbőrünkön körülbelül 80.000-120.000 szőrtüsző található, a haj pedig ezeknek az alján lévő gyökerekből serken ki. A folyamat úgy néz ki, hogy a fejbőrben lévő vér a tüszőbe jut, ahol oxigénnel és tápanyagokkal látja el a hajgyökeret, ami segíti a haj fejlődését. Növekedése során a haj áthatol a bőrön, majd elhalad egy faggyúmirigy mellett, az ebből származó olaj pedig fényessé és puhává teszi a hajszálat. Az egyes hajszálak növekedési ciklusa 2-6 évig is eltarthat, ám az életkor előrehaladtával egyes tüszőkben leáll a hajtermelődés, ami kopaszodást okozhat.

A hajnövekedés 4 fázisból áll.

A hajnövesztés fázisai

A haj növekedési ciklusának három szakaszát különböztetjük meg.

  • Az első az anagén fázis, amikor az új hajszálak aktívan fejlődnek a hajhagymában.
  • Ezután következik a katagén fázis, amelyet az inaktivitás és a visszafejlődés időszaka jellemez.
  • Végül következik a telogén fázis, amelyet nyugalmi fázisnak is neveznek és akár egy évig is eltarthat.

A fejbőrödön található hajhagymák átlagosan 90 százaléka anagén fázisban, körülbelül 1 százaléka katagén fázisban, és körülbelül 9 százaléka telogén fázisban van. Az utolsó fázisnak köszönhetjük a napi normálisnak mondható 100-150 kihulló hajszálat.

A rendszeres fejbőr masszázs segít megállítani a hajhullást.

Hajnövesztés tippek a rozmaringon és a ricinusolajon túl

A rozmaringfőzet és a ricinusolajos pakolás hajnövesztő hatásáról sokat lehet olvasni, de ezek a módszerek, amennyiben sikeresek, elég lassan fejtik ki a hatásukat, és kicsit macerásak is. Mire érdemes viszont mindenképp figyelni az életmódodban, ha dús hajkoronát szeretnél?

  • Ha az étrended erősen korlátozó, a hajhagymák nem fognak szépen fejlődésnek indulni. A kiegyensúlyozott, megfelelő fehérjebevitel például elengedhetetlen az optimális hajnövekedéshez. Ehhez általában napi 50 gramm vagy annál több fehérje fogyasztása ajánlott.
  • A kulcsfontosságú tápanyagok hiánya is hatással lehet mind a haj szerkezetére, mind a haj növekedésére. A vas, a cink, az omega zsírsavak, a szelén, a D-, E- és A-vitamin és a folsav is nélkülözhetetlenek a szervezet jóllétéhez. A TheSilkyWay Hajregeneráló Vitamin hatékony összetevői segítik az új babahajak növekedését, és hozzájárulnak a hajhullás csökkentéséhez is.
  • A krónikus stressz hajhulláshoz vezethet, amelynek hatására a tüszők idő előtt nyugalmi fázisba kerülhetnek. Megfelelő mennyiségű testmozgás, meditáció, alvás, valamint kiegyensúlyozott és tápláló étrend mellett azonban sokat tehetsz fürtjeid egészségének megőrzéséért és a lelki nyugalmadért is.

Hajnövesztés gyorsan és egyszerűen minőségi termékekkel.

Extrém gyors hajnövesztés házilag: lehetséges?

A hajnövesztést övező gyakori kérdések közé tartozik, hogy van-e mód arra, hogy rendkívül gyors növekedést érjünk el valamilyen módszerrel, azonban ilyen varázsszer egyszerűen nem létezik. Bár a haj növekedési fázisait nem lehet túlzott mértékben felgyorsítani, a hajszálak megerősítése segíthet a károsodás mérséklésében és a töredezés megelőzésében, ami számottevően hozzájárul a haj egészségéhez és a hajnövekedés serkentéséhez.

A hajnövekedés gyorsítása masszázzsal és profi termékekkel

Mit érdemes kipróbálni a hajnövekedés fokozására? Első lépésként keress egy sampont, amelyet erre a célra fejlesztettek ki. A termék összetevői között keresd a tápláló hatóanyagokat, például a vitaminokat és a fehérjéket, illetve a haj növekedését elősegítő és a hajhullás ellen ható komponenseket, amelyekben a TheSilkyWay Hajhullás Csökkentő Sampon igencsak bővelkedik.


A tudományosan bizonyított hatékonyságú, innovatív összetevői, a prokapil és a tricorexin életre keltik az alvó hajhagymákat, aktiválják a hajgyökerek tevékenységét és felgyorsítják a hajnövekedési ciklust. Válaszd a 8 hetes hajhullást csökkentő kúránkat a szérummal kiegészítve, amelynek végére a hajhullás 86%-kal csökken, a hajad pedig 91%-kal erősebb lesz.


A fejbőr masszírozását se hanyagold el, a Hajnövekedést Stimuláló Fejbőr Masszírozó ugyanis serkenti a fejbőr vérkeringését, így ösztönzi a haj növekedését, és csökkenti a hajhullást is.

Szerezd be 8 Hetes Hajhullás Csökkentő Kúránkat, a leggyorsabb megoldást a hajhullás ellen!

Most a nagyobb csomagokat kedvezményes áron is beszerezheted, tedd meg az első lépést a szebb haj felé még ma!

FIGYELMEZTETÉS: A Hajhullás csökkentő kúránk hatékonysága miatt nagyon népszerűvé vált és gyorsan elfogyott. Az elmúlt időben többször is készlethiány volt belőle.


Erősen javasoljuk, hogy rendelj többet, ha lehetséges, hogy mindig legyen elég termék a rendelkezésedre, és ne maradj le a hajhullás csökkentésének leghatékonyabb módjáról.

✔️ 30 napos pénzvisszafizetési garancia