Kosár

A kosarad üres

Aloe vera hajra: mutatjuk a jótékony hatásait

Aloe vera hajra házilag: pakolásként is beválik.

Az aloe vera egy vastag, rövid szárú növény, amely a leveleiben tárolja a vizet, gyógyító hatása pedig elsősorban a bőrsérülések kezelésében ismert. Minek köszönheti ez a növény a gyógyító hatásait, és miben segít az aloe vera a hajra kenve?

Aloe vera gyakori kérdések.

Mi mindenre jó az aloe vera?

Az aloe vera levelében található gél számos jótékony bioaktív vegyületet tartalmaz, így különböző vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat és antioxidánsokat, például polifenolokat, amelyek segítenek meggátolni bizonyos fertőzéseket okozó baktériumok növekedését. Emellett régóta használják sebek, különösképpen égési sérülések, köztük a napégés kezelésére, de bizonyos kutatások értelmében a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők vércukorszintjének csökkentésében is segíthet.

Az aloe vera a seborrheás dermatitisz ellen is hatékony.

Aloe vera hajra, bőrre a kutatások értelmében

Az aloe vera hatása a bőrre is kiváló, ezért sokan szívesen használják a növényt hidratálására, mivel a vízben gazdag levelek, valamint a komplex szénhidrátoknak nevezett speciális növényi vegyületek nagyszerű bőrtápláló hatással bírnak. Emellett az aloe vera segíthet akne, pikkelysömör és ekcéma esetén is.


Az aloe vera hajra gyakorolt kedvező hatásait főként a seborrheás dermatitisz kapcsán vizsgálták. Az eredmények értelmében a növény jelentősen csökkenti a viszketést, a hámlást és az érintett terület méretét a betegségben szenvedőknél.

Készíts hajpakolást aloe verából.

Az aloe vera használata hajra pakolásként

Aloe vera pakolást házilag is készíthetsz a hajadra. Ehhez a friss, nyers aloe vera gélt közvetlenül a fejbőrödre kell felvinni.

  • Vágj le egy levelet egy élő aloe vera növényről.
  • Egy kanál segítségével kapard ki a gélt, amelyet elkeverhetsz egy kis kókusz- vagy olívaolajjal, ha szeretnéd.
  • Kend a gélt vagy a keveréket közvetlenül a fejbőrödre, majd masszírozd be az ujjaiddal a hajadba és a hajvégekbe.
  • Hagyd körülbelül 30 percig hatni, majd öblítsd le.
  • Enyhe samponnal mosd meg a hajat és a fejbőrt.

Fejbőr aloe vera előtt és után.

Aloe vera hatása a hajra

  • Az aloe vera megnyugtatja a viszkető fejbőrt, illetve segít kezelni a korpásodás okozta fejbőrgyulladást, mivel a növényben található zsírsavak gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek.
  • Az aloe vera hatékonyan tisztítja a hajszálakat, eltávolítja a felesleges zsírt, illetve a hajápoló termékek maradványait.
  • Mivel A-, C- és E-vitamint tartalmaz, így erősíti és javítja a hajszálak szerkezetét. Mindhárom vitamin hozzájárul a sejtek cseréjéhez, ami segíti az egészséges hajnövekedést.
  • A gélben található B12-vitamin és folsav hozzájárul a hajhullás mérsékléséhez.

Aloe vera hajra a TheSilkyWay-től

Szeretnéd élvezni az aloe vera jótékony hatásait a hajadon? Próbáld ki profi hajápoló termékcsaládunkból a TheSilkyWay Hajregeneráló Csomagot, amely három ikonikus készítményünket is tartalmazza, bennük az aloe vera kivételes természetes hidratáló erejével, amely belülről segíti a haj megfelelő nedvességtartalmának fenntartását.

Szerezd be Hajregeneráló Csomagunkat az aloe vera, a selyem fehérje és a brazil keratin erejével!

Most a nagyobb csomagokat kedvezményes áron is beszerezheted, tedd meg az első lépést a szebb haj felé még ma!

FIGYELMEZTETÉS: A Hajregeneráló Csomagunk hatékonysága miatt nagyon népszerűvé vált és gyorsan elfogyott. Az elmúlt időben többször is készlethiány volt belőle.


Erősen javasoljuk, hogy rendelj többet, ha lehetséges, hogy mindig legyen elég termék a rendelkezésedre, és ne maradj le a haj regenerációjának jótékony hatásairól.

✔️ 30 napos pénzvisszafizetési garancia