Kosár

A kosarad üres

Miért jobbak a szulfátmentes samponok igénybe vett hajra?

A The Silky Way szulfátmentes sampon vélemények kimagaslóan jók.

Nedvesítsd be, habosítsd fel és öblítsd ki: ez a klasszikus hajmosási rutin a könyöködön jöhet már ki, de vajon tudod, miért képződik hab a folyamat közben? A samponban lévő szulfátok okozzák a habzást, amelynek során eltávolítják a felgyülemlett zsírt, a koszt és a szennyeződéseket. Blogposztunkban arra keressük a választ, hogy szükségszerű-e a szulfátok használata az alapos tisztításhoz, illetve miért érdemes szulfátmentes samponra váltani, ha szeretnél ápolt, töredezésmentes hajkoronát.

A szulfátos samponok jobban habzanak, de túl erőteljesek a fejbőrrel szemben.

Hogyan működnek a szulfátok?

A szulfátok számos háztartási termékben, például a samponokban, a mosó- és mosogatószerekben, valamint fogkrémekben is megtalálhatóak, feladatuk pedig az, hogy elősegítsék a készítmény habzását, és egyben felelősek a tisztító hatásért is.


A szulfátok leggyakoribb formái a következőek:

  • Nátrium-lauril-szulfát (SLS)
  • Nátrium-laurét-szulfát (SLES)
  • Ammónium-lauril-szulfát (ALS)

Bár elsőre jól hangzik, hogy a szulfátok alaposan megtisztítják a hajadat, hatásuk azonban túlságosan erőteljes, hiszen a természetes védelmi rendszerként funkcionáló faggyútól is megszabadítják a fejbőrödet. A faggyú nemcsak a betegségeket okozó mikrobák és a lehetséges bakteriális fertőzések ellen óv meg, hanem a fejbőrből lefelé haladva az egyes hajszálakat is megvédi. A szulfátos samponoktól a haj szárazzá, sprőddé és törékennyé válhat, ráadásul irritáció is felléphet a fejbőrön.

Szulfát, szilokonmentes sampon a ragyogó hajkoronáért.

A szulfátmentes samponok előnyei

Bármennyire is hatékonyak is a tisztításban, a szulfátok megfosztják a hajat a nélkülözhetetlen természetes olajaktól.


A szulfátmentes samponok használatának egyik legfontosabb előnye viszont, hogy a hajad nem veszíti el természetes, egészséges fényét, sőt, észrevehetően puhább és fényesebb lesz.

Ezért jó a szulfátmentes sampon.

  • Ha festett a hajad, feltűnhetett már, hogy a szulfátos sampon használata után a szín fakónak és fénytelennek tűnik, ám a szulfátmentes termékeknél, mint amilyen a TheSilkyWay Hajregeneráló Sampon, a szín és a fény is megmarad.
  • Az érzékeny fejbőrűek számára nagyszerű alternatívát jelent ez a kíméletes készítmény az esetleges irritáció és gyulladás megelőzésére. Mivel a szulfátok durva vegyi anyagok, minél kevesebbet érintkezik velük a fejbőr, annál jobb.
  • A szulfátmentes samponokat többnyire növényi származékokból állítják elő, így környezetbarátabb megoldást jelentenek a szulfátos változatokhoz képest. Igénybevett hajra készült samponunk például aloe verát is tartalmaz, amely nyugtatja a fejbőrt, illetve értékes hatóanyagokkal látja el a hajat, valamint antibakteriális hatással is rendelkezik.
  • A szulfátmentes samponok segítik a fejbőr nedvességének megőrzését is, ami különösen fontos a száraz vagy sérült haj esetében, a természetes nedvesség megtartása ugyanis segít a haj általános egészségének fenntartásában.
  • Nem csupán a haj és a fejbőr számára jelentenek kíméletes megoldást, hanem a szemednek is, hiszen ha véletlenül a szemedbe megy a sampon, nem okoz égető érzést, mint a szulfátos verzió esetében.
  • Nincs többé sprőd, gubancos haj! Igen, ebben is segítenek ezek a pompás termékek! Ha göndör a hajad, tisztában lehetsz vele, hogy ha nincs elég nedvesség, akkor nincsenek bizony loknik sem. Mivel a szulfátok kiszárítják a hajat, tincseid nem maradnak kellően hidratáltak, hogy megőrizzék a göndörséget.

Szulfátmentes sampon előtt és után.

Így válts szulfátmentes, keratinos samponra!

Általánosságban elmondható, hogy a szulfátmentes samponra való áttérés viszonylag egyszerű, ám néhány trükköt érdemes hozzá betartani.


Hogyan kell használni a szulfát és parabén mentes sampont?

Így válts szulfátmentes samponra.

  • A szilikon és szulfátmentes sampon akkor működik a legjobban, ha a hajat teljesen beáztatod vízbe a mosás előtt. Győződj meg róla, hogy a víz egészen a hajtövekig beivódott.
  • Vidd fel a sampont a hajadra, elsősorban a fejbőrre, és haladj lefelé a hajvégekig. A kevesebb több! Sokan azt gondolják, hogy ha sok sampont használnak, az jobban tisztítja a hajukat. Ez azonban megnehezítheti a termék alapos kiöblítését a hajból és a fejbőrből.
  • Érdemes egy kis plusz időt adnod magadnak a fejbőröd masszírozására, különösen, ha sok szennyeződés halmozódott fel a fejbőrödön. Profi tipp: Fejbőr masszírozó kefénk kellemes élményt nyújt a hajmosás során, és azt is biztosítja, hogy a sampon egyenletesen kerüljön a fejbőrre, emellett ráadásul elősegíti a hajnövekedést is.
  • Győződj meg róla, hogy a terméket alaposan leöblítetted a hajadról és a fejbőrödről. A hagyományos samponokkal ellentétben a szulfátmentes samponok alaposabb öblítést igényelnek a legjobb eredmény érdekében. Gyakran tartalmaznak ugyanis természetes olajokat a haj tisztítására, amelyeket gondosan le kell mosni, hogy elkerüld a viaszos réteg kialakulását, illetve a zsíros fejbőr érzetét.
  • Végezetül használd a TheSilkyWay Hajregeneráló Kondícionálóját a tökéletes eredmény érdekében. Koncentrálj a hajvégekre és a haj középső részére, hagyd rajta pár percig, majd alaposan öblítsd ki.

Parabén és szulfátmentes sampon festett, igénybe vett hajra

A legjobb szulfátmentes sampont keresed? Válaszd hajregeneráló csomagunkat, benne a TheSilkyWay Samponnal, amely természetes összetevőinek köszönhetően kíméletesen tisztítja meg a hajadat a gyökerektől kezdve egészen a hajvégéig.

  • A hidrolizált selyemfehérje ellátja a tincseket keratinnal, amely megerősíti a haj meggyengült szerkezetét, egyben javítja a hajszálak ragyogását, növeli a rugalmasságot és megakadályozza a töredezést is.
  • A brazil keratin behatol a hajszálakba, hogy megakadályozza a kutikula fellazulását, ezáltal biztosítva, hogy hajad ellenálló és táplált legyen.

A hajmosást zárd kondícionálónkkal vagy a TheSilkyWay Hajregeneráló Maszkkal, hogy elősegítsd az új keratin termelődését, és felülírd a haj szerkezeti károsodását.

Szerezd be Hajregeneráló Csomagunkat szulfátmentes samponunkkal, selyem fehérjés maszkunkkal és kondicionálónkkal kiegészítve!

Most a nagyobb csomagokat kedvezményes áron is beszerezheted, tedd meg az első lépést a szebb haj felé még ma!

FIGYELMEZTETÉS: A Hajregeneráló Csomagunk hatékonysága miatt nagyon népszerűvé vált és gyorsan elfogyott. Az elmúlt időben többször is készlethiány volt belőle.


Erősen javasoljuk, hogy rendelj többet, ha lehetséges, hogy mindig legyen elég termék a rendelkezésedre, és ne maradj le a haj regenerációjának jótékony hatásairól.

✔️ 30 napos pénzvisszafizetési garancia